Spar på vekselgebyrer i din virksomhed

Spar på vekselgebyrer i din virksomhed

Det er de færreste virksomheder i dag, der kun håndterer danske kroner – specielt hvis det er en online forretning. Det kan være, at du har regninger, der skal betales i udenlandsk valuta. Måske har du også kunder i udlandet, der ikke betaler i danske kroner. Kan du svare ja på mindst ét af de to spørgsmål, så er denne artikel for dig. Vi kommer ind på, hvordan du kan spare penge på vekselgebyrer i din virksomhed.

Det starter med erhvervskontoen

Hvis du aldrig har haft en konto med udenlandsk valuta på tidligere, ved du måske ikke, at det findes. Det er faktisk muligt at have en separat konto til danske kroner, en til euro og en til dollars (og mange andre valutaer).

 

Det ville være meget smart, hvis din virksomhed modtager og bruger udenlandsk valuta, at holde det direkte i den valuta og ikke veksle til og fra danske kroner hver gang. Der er nemlig vekselgebyrer hver gang, og de kan være helt oppe på 3%, hvis det er din bank, der bestemmer kursen. Anvender du den foreslåede kurs, så kan den være meget højere.

 

For at kunne opnå det ovenstående og dermed spare gebyrerne, skal du have en erhvervskonto, der understøtter flere valutaer. Et super godt eksempel på en “multi currency” erhvervskonto er Revolut Business.

Andre fordele med en multi-currency erhvervskonto

Når du opretter en erhvervskonto (eksempelvis hos Revolut), så modtager du også et firmakort. Dette firmakort kan du bruge til at handle med, og du bruger den valuta, du bruger. Når du anvender dit firmakort fra en dansk bank til at købe noget for eksempelvis euro, så veksler din bank euro til danske kroner – her betaler du så et gebyr. Du bruger altså danske kroner og ikke euro!

 

Revolut tjekker først, om du har penge stående på din euro konto. Hvis du har det, så bliver de trukket direkte derfra, og du betaler ingen gebyrer for det. Der er jo intet at konvertere. Hvis du ikke har penge stående på din euro konto, så tjekker den de andre konti og konverterer automatisk. Nu tænker du sikkert, at du kommer til at betale ekstra for denne feature, og det er delvist rigtigt. Revolut tager et vekselgebyr, men dette vekselgebyr er mange gange lavere end bankernes.

 

Der er derfor nærmest ingen ulemper ved at have en multi-currency erhvervskonto hos eksempelvis Revolut (du kan også oprette en privatkonto hos dem, det er ganske gratis).

 

Når hvor du har læst denne artikel, er du nok overrasket over, at dette er muligt. Du tænker måske også over, hvorfor de danske banker ikke tilbyder denne service. Det gør vi også, og det kan være, at det kommer snart. Der kommer nemlig flere og flere konkurrenter til Revolut.