Sommeren står for døren og højsæsonen er småt ved at gå i gang. Som restaurant ejer er der mange ting, som du skal have overblik og styr på op til. Sommeren, som du nok allerede er bekendt med, er nemlig startskuddet på en travl periode.
En periode som er kendetegnet for at have store strømme af sultne munde, men også en periode som for alvor udforer jeres kapacitet og sted. Som restaurant drivende er det vigtigt, at du kan imødekomme den stigende efterspørgsel, hvis du skal tjene penge og styrke dit brand.
En af de store forudsætninger for om dit sted for en større chance for succes er, at du har nok medarbejdere og de rette medarbejdere til driften af dit sted. Og med god grund!
Restauranter er drevet af medarbejderne fra hoveddøren til baglokalet, som restaurant ejer er det vigtigt, at du har nok kvalificerede medarbejdere til at fylde bemandingsposterne. Foruden medarbejderne kan dit hurtigt opleve gevaldige problemer som yderligere kan relatere til en forkrøbling af dit sted.
Du bør derfor altid have styr på medarbejderplanerne og antallet af medarbejdere, hvad end der er tale om:
Befinder du dig i den situation, hvor du har bemandingshuller grundet forskellige årsager, kan det være en kæmpestor hjælp, hvis du henter hjælp i form af erfarne køkken vikarer fra et relevant vikarbureau København.
Selvom at højsæsonerne er de tidspunkter, hvor hjulene drejer, er det ikke alle som har økonomien til at have fuldtidsansatte efterfølgende. Afhængigt af dit steds placering, kan der være manglende besøgende udenfor højsæsonerne, hvorfor ekstra fast arbejdskraft kan være svært at ansætte.
Det er her, at midlertidig arbejdskraft som vikarer kommer ind i billede!
Når du driver en travl restaurant, er det vigtigt, at du altid har det rigtige personale på plads. I betragtning af den store mængde af ordrer, som typisk følger med i højsæsonerne. Vikarer kan her spille en vigtig rolle i din restaurant.
De kan hjælpe med at dække kritiske vagter, når de faste medarbejdere er ude som følge af eksempelvis sygdom. Hertil kan de yde ekstra støtte i travle perioder. Det er dog vigtigt at huske på, at vikarer ikke er fast personale.
Det betyder, at de måske ikke er bekendt med din restaurants procedurer og politikker. Derfor er det vigtigt, at du giver vikarerne en grundig introduktion, inden de begynder deres vagt.
Derudover bør du føre nøje tilsyn med vikarerne for at sikre, at de følger din restaurants standarder. Ved at tage disse forholdsregler kan du bidrage til at sikre, at vikarer er et værdifuldt aktiv for din restaurant.