3 tips: Sådan øger du sikkerheden på dit arbejde

3 tips: Sådan øger du sikkerheden på dit arbejde

 Når du har et fysisk arbejde, hvor du er meget i gang enten med løft, svært eller tungt udstyr med mere, er det vigtigt, der er styr på sikkerheden. Din arbejdsgiver kan og skal gøre meget for dette. Men du kan også selv bidrage til en øget sikkerhed på din arbejdsplads.

 

Sikkerhed er et emne, der er uundgåeligt på en arbejdsplads. Det er ikke kun vigtigt i forhold til, at du ikke kommer til skade nu og her. For det er også vigtigt, at du sikrer, at din krop kan holde til mange år på arbejdsmarkedet. Vil du gerne øge din egen sikkerhed, får du her 3 tips til, hvad du selv kan gøre.

 

1. Brug sikkerhedsgodkendte sikkerhedssko

 

Har du en arbejdsplads med mange tunge løft? Eller kører der tunge maskiner rundt? Så skal der sikkerhedssko til. Ikke bare de første og de bedste du kan finde – men de bedste og de rette til dine fødder, de arbejdsopgaver og arbejdsmiljø du udsættes for hver dag.

 

Jo mere sikre sikkerhedssko jo bedre, da det ikke kun giver dig øget komfort og en god pasform. Det sikrer også, at du ikke skader fødderne, hvis du taber noget tungt eller ubevidst går hen over skarpe genstande.

 

2. Ryd op efter dig selv løbende

 

Ulykker sker, når der ikke er ryddet op. Har du derfor tendens til at glemme at rydde op efter dig selv eller udskyde det til senere, er det en god ide at gøre noget ved denne vane. For når det flyder med diverse ting og sager, er det desværre nemt for dine kollegaer at komme til at snuble over dem – simpelthen fordi de ikke er opmærksomme på, at de ligger der.

 

Ryd derfor op efter dig selv og få dine kollegaer til at gøre det samme, så I skaber en sikker og ryddelig arbejdsplads.

 

3. Brug komfortabelt arbejdstøj

 

En stor del af sikkerheden på en arbejdsplads ligger i, at medarbejderne er fokuserede. En kilde til større fokus er behageligt og komfortabelt arbejdstøj, der sidder korrekt. For når det ikke nager og sidder komfortabelt og behageligt, kan du have fokus på det, du skal: nemlig arbejde. Der er ikke noget værre, end bluser der kradser, bukser der falder ned eller en jakke, som ikke giver dig den åndbarhed, du har brug for.

 

Invester derfor gerne i noget ordentligt arbejdstøj, hvor du kan bevæge dig, holde dig varm eller få varmen væk fra kroppen alt efter, hvad du laver til daglig. Det gør det også til en større fornøjelse at være afsted på arbejde i mange timer hver dag.

 

Der skal ikke så meget til for at øge sikkerheden.