Nyt system til ejendomsadministration bygget i Business Central

Nyt system til ejendomsadministration bygget i Business Central

Indledning

 

Når man taler om software til ejendomsadministration, er det nødvendigt at definere hvilke områder der dækkes.

Når der i denne artikel tales som software til ejendomsadministration er fokus på de økonomiske elementer, der omgiver lejemålet og lejeren. Det er denne kategori som software som Unik Bolig. Eindom, Boiligmanager og Dynamics Property beskæftiger sig med.

 

En anden kategori af software der også omhandler ejendomme, er Facility Management Systemer. Disse beskæftiger sig primært med bygningsvedligehold.

Dynamics Property er bygget inde i Business Central, hvilket er en stor fordel, da det er en moderne Microsoft baseret platform.

Tidligere var Business Central kendt som Microsoft Dynamics NAV, Navision eller Attain.

Det er en løsning hvor de unikke forretningsprocesser som virksomheden måtte have kan understøttes.

 

Frihed til at definere forretningen

 

Det er vigtigt at være innovativ og have en IT-strategi der matcher forretningsstrategien. Som det er typisk i mange Microsoft produkter kan brugeren i Business Central – enten via scripting eller kode, få egne processer understøttet.

 

Det foregår i skyen

 

Dagens software løsninger installeres ofte i skyen. Der er enkelte undtagelser, hvor databaser er meget store eller der skal integreres til gammel software.

Årsagen hertil er løsningerne altid er opdaterede, sikkerhedsmodellen er stærk og ”oppetiden” er høj. Sikkerhedskopier osv. håndteres centralt fra.

Tilpasninger mulige, men…

 

Virksomhedernes særegne forretningsprocesser, kan som tidligere dækkes med tilpasninger. Regelsættet er imidlertid et andet, da en Cloud verden stiller andre krav, bl.a. bør der laves testscripts, så logikken i tilpasningerne løbende kan testes automatisk.  Der skal også være åbnet op i kodebasen herfor før tilpasningen kan laves.

 

”Power Automate” og ”no-code”

 

Mange virksomheder har i forvejen Office 365 og derfor vil samspillet mellem disse og løsningen til ejendomsadministration være mulig f.eks. via ”Power Automate”, der er Microsofts bud på en ”NoCode” løsning til at få applikationer til at samarbejde. Det giver specielle muligheder for at dække virksomhedens forretningsprocesser vha. eksisterende software.

 

”Vejen til markedet”

 

Dynamics Property har valgt en meget speciel proces. De er gået direkte efter at publicere løsningen på AppSource. Virksomheden er overbevist om at fremtiden tilhører ”Software-As-a-Service” (SaaS) og resten blot er omveje.

I øvrigt kan det i specielle situationer være nødvendigt med gamle serverinstallationer. Det kan være tilfældet, hvis der skal snakkes sammen med gamle løsninger på markedet. Det er stadigvæk en mulighed, men opdateringer skal i disse tilfælde håndbæres.

Noget kunne tyde på at Dynamics Property har ret i deres betragtninger, da langt største delen af de gamle Dynamic NAV kunder er ved at undersøge, hvad der skal til for at komme i skyen. Processen bør typisk ske ved at kortlægge tidligere tilpasninger og kvalificere om de stadigt er relevante.

Dynamics Property er en spændende virksomhed, da virksomheden forsøger at bygge bro mellem økonomistyring, ejendomsadministration (ikke mindst de juridiske aspekter) og den seneste Cloud teknologi.

Dynamics Property holder til hos Incuba i Århus N.