Rutiner, rutiner, rutiner

Rutiner, rutiner, rutiner

Glæden ved at gøre det samme dag efter dag efter dag

De fleste af os ved godt, hvor vigtigt, det er med rutiner i vores liv. Vi vil ikke være de samme eller få den samme dag ud af det, hvis vi ikke får lov til at starte op med vores rutiner. Ind imellem får vi så brug for at komme helt ud af vores rutiner, men det er en helt anden sag, og det er undtagelserne, der bekræfter reglerne.

 

Som mand vil jeg gerne have lov til at starte min dag med at bruge min safety razor og barbere mig. Det er en stor glæde for mig at få lov til at være hygiejnisk og barbere mit skæg på lige den måde, som jeg har lyst til. Det er en del af min daglige morgenrutine på linje med at børste tænder og tage noget duft på, og jeg elsker det.

Gentagelsens glæde er et urinstinkt

Vi mennesker har brug for at gentage os selv, dette gædlder både privat som på arbejdspladsen. Vores liv er ikke så forskellige, som vi nogle gange går og bilder os selv ind. Der ligger også en magi i det forudsigelige i menneskelivet, og det, som gør, at vi ikke er så forskellige fra dyrene på mange parametre samtidig med, at vi også adskiller os markant ved vores måde at kommunikere med hinanden på i skrift, kropssprog, lyd og tale. Vi er som væsener blevet jordens herskere i så høj en grad, at vi har været ved at udrydde insekterne, som generede os, uvidende om, at insekternes endeligt også ville være vores endeligt.

At vælge sine rutiner med omtanke

Vi må derfor tænke os om, når vi vælger vores rutiner og vores måde at være menneske på. Vi må og skal være mennesker på en måde, som giver plads til andre væsener og planter, også til dem, der umiddelbart generer os. Det er den lille flue, som følger efter dig i dit daglige liv på jobbet, på cyklen og i hjemmet, når du sidder i parken og nyder en is, det er den lille flue, som er med til at redde vores liv.

 

Gentag ikke dine fejltagelser, men alt det, du lærte fra dem

Den gensidige respekt forøger og beriger vores allesammens liv. Jeg vil ikke gentage mine fejltagelser, men jeg vil gentage alt det, som er godt, og det indebærer både det at barbere mig hver evig eneste dag, for jeg elsker at være pæn, men det er også det at gentage den adfærd, jeg har, med at tage hensyn til den her klode, som vi alle skal passe så meget på.

 

Hvad gjorde du i dag, som du ikke gjorde i går?

Nu tænker du måske på, hvad du har gjort i dag, som du ikke gjorde i går. Måske har du ikke fået barberet dig endnu, men så ville det nok være en god idé at komme i gang, ikke. Og så husk at sende gode tanker til den gode og grønne jord. Vi er her alle for at passe på den og for at passe på os selv og på hinanden.