Disse brancher kan komme til at have vækst

Disse brancher kan komme til at have vækst

Som læser af et sundheds- og techmagasin er du nok interesseret i at vide, hvad der rører sig for at kunne foretage bedre investeringer og potentielt investere i “the next big thing”. Artiklen her kommer ind på brancher og teknologier, du bør følge i 2021 og frem.

As-A-Service

Du har nok allerede bemærket, at de fleste programmer og tjenester går fra at være installeret lokalt på din egen computer til at være i skyen. Det er en stor trend, og det kan også ses i de store tech-virksomheders aktiekurser. Der har været en stor stigning i deres aktiekurser efter mange af dem er gået fra lokalt installerede programmer til cloud-baserede løsning. Nu kan de kræve et månedligt eller årligt abonnement i stedet for at sælge programmet én gang.

 

As-A-Service gør det også muligt for små virksomheder at være med på den nyeste teknologi. Giganter som Microsoft og Google har en række As-A-Service ydelser, du kan købe dig ind i til relativt lave priser. Du får derfor adgang til den nyeste teknologi på en meget simplificeret måde. Det lyder spændende, og mange virksomheder er ved at skifte over til cloud-løsninger.

 

Hvis As-A-Service lyder spændende, kunne det være, at du er interesseret i at investere i virksomheder, der arbejder med eller udbyder disse løsninger. Hvis det er tilfældet, kan du læse en investeringsguide til nybegyndere her.

Artificial Intelligence (AI)

Du har sikkert hørt om kunstig intelligens før, men det er meget fjernt for de fleste. Hvad er det egentlig, og hvordan skal man forholde sig til det? Helt simpelt forklaret er det “bare” en robot, der eksempelvis kan finde mønstre i data eller billeder. Et menneske kan også dette, men det er nemmere for en robot at kigge millioner af datapunkter igennem for at finde sammenhænge.

 

Hvis du har smidt et billede op på Facebook, og det blev fjernet med det samme på grund af brud på deres retningslinjer, så har du oplevet AI. Du tænker nok over, hvordan de kan spotte, at der er det ene eller andet på billedet med det samme. Det kan de, fordi de har trænet en robot til at kunne identificere ting på billeder, som du ikke må have på Facebook. Herefter bliver det automatisk slettet.

 

AI kan mere end bare at finde ud af, hvad der er på billeder. Mange virksomheder specialiserer sig inden for bestemte AI robotter. Du kan næsten finde en AI virksomhed inden for enhver traditionel branche. Det kan være, at en branche har behov for at vide noget om fremtiden. Her kan AI hjælpe med at komme med et kvalificeret bud på, hvordan fremtiden kan se ud. Det har tidligere ikke været muligt på samme måde, som det er nu.