Hjælp dine ansatte til et sundere liv

Hjælp dine ansatte til et sundere liv

Det er lige meget hvilket erhverv man befinder sig indenfor. Hvis man er firmaejer, så er det vigtigt at tage hensyn til ens ansatte velbefindende. Og det indebærer, at man hjælper dem til at leve et sundere liv. I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du kan hjælpe dine arbejdere til at leve en sundere og gladere hverdag. Det vil også resultere i færre sygedage og er derfor også bedre for dig i det lange løb.

Sund kost i frokostpausen

Det er først og fremmest vigtigt at kigge lidt på, hvilken form for mad dine ansatte har adgang til under deres frokostpause. Uanset hvilket erhverv man befinder sig i, så er det vigtigt at sørge for at de har adgang til lækker mad, som kan holde dem mætte. Det er naturligvis også vigtigt at sørge for, at de får en sund kost. På den måde kan de holde sig mentale skarpe og udføre deres arbejde meget bedre. Og dermed vil du også undgå, at deres blodsukker stiger og falder meget drastisk, hvilet kan resultere i at man bliver døsig. Det kan derfor være en god ide at lede efter at få frugt leveret til virksomheden. Selve frokosten skal naturligvis være så sund som muligt. Men derudover bør du også tænke lidt på hvilke ting, som dine arbejdere kan gå og spise som snacks i løbet af dagen. Og her kan frisk frugt være en god løsning. Tilbyd gerne denne frokost og frugt som snack helt gratis til dine arbejdere. Eller gør i hvert fald en indsats for at gøre tingene så billigt som muligt for dem. På den måde er der større sandsynlighed for, at de ender med at benytte sig af den sunde kost.

Rigeligt med mentale pauser

Det er også vigtigt at tænke på det mentale helbred. En stor del af vores arbejde i dag består af mentalt hårdt arbejde og det kan trætte hjernen helt vildt. Det er derfor også meget essentielt at give plads til, at arbejderne lige kan træde væk fra arbejdet et stykke tid og give sig selv en pause. Det handler derfor om at skabe en god kultur, hvor sådan en arbejdsadfærd er acceptabelt. Det starter først og fremmest med dig og at du viser dig selv som et godt eksempel og som en person, som er villig til at tage pauser. Men det handler også om at gribe aktivt ind, hvis man kan høre at tonen er ved at ændre sig hvad angår de velfortjente pauser.

Overvej indretningen og skab grønne områder

Til sidst er det en god ide at overveje hvilken indretning du har på kontoret. Og gør de bedste for at skabe grønne områder. Hvordan du kan indrette kontoret vil komme meget an på hvilket erhverv du er i og hvordan man arbejder i dit firma. Men det er vigtigt at prøve at tilpasse tingene så meget som muligt til forskellige arbejdstyper. Nogle kan for eksempel godt lide at have lidt hvid støj og mennesker omkring sig, imens de arbejder. Men det er ikke alle der vil det.