Sådan finder du den rette printer til firmaet

Sådan finder du den rette printer til firmaet

Digitalisering har medført mindre papirforbrug, og mange flere ting kan nu findes online. På trods af det, er det alligevel fornuftigt at have en printer.

Har du en scanner indbygget, kan du netop også digitalisere det udskrevne.

 

Så hvilken printer skal du have? Blæk eller lasertoner

Overvej dine behov

Hvad bruger den gennemsnitlige borger sin printer til? Mange bruger en printer til at udskrive vigtige papirer, der enten skal udfyldes eller underskrives. Til denne slags brug er det også rart med en indbygget scanner, så man kan sende det retur. Derudover er der også mange der printer billetter, rejseinformationer eller måske billeder?

Hvor ofte tror du at du kommer til at bruge den og skal den kunne printe i skarpe farver? Det er allesammen spørgsmål du skal stille dig selv, inden køb af printer. Udvalget er nemlig stort, så det er fornuftigt at indskrænke det lidt inden.

Alt-i-én printer

Med en alt-i-én printer kan du både printe, kopiere og scanne. Det er tre funktioner som de fleste kan bruge, uanset hvor ofte de skal bruge det. Prisen på disse printere kan variere meget, men skal du bare have en som kan disse tre ting, så koster det normalt ikke så meget.

 

Men man kan jo få printere med mange flere funktioner, og jo flere funktioner, desto højere pris. Det smarte ved en printer der har disse tre funktioner, og måske flere, er at det gør opbevaringen derhjemme nemmere. Med en alt-i-én printer behøver man kun at have én maskine stående.

Printerteknologi – laser eller blæk?

Hvilken teknologi din printer skal have, kommer helt an på dit behov for at printe. Tit og ofte ser man blækprintere i privaten, mens laserprinterne i højere grad findes på arbejdspladser. Sådan behøver det dog ikke være, efter at teknologien har udviklet sig.

 

Du skal vælge en laserprinter, hvis du regner med at skulle printe meget og ofte. En laserprinter er bedre til at klare mange ordrer, men også til at printe hurtigere. En blækprinter er lidt langsommere, men til gengæld er den ofte bedre til at printe skarpe billeder og farver. Så valget afhænger klart af behovet.

Brugervenlighed og ekstra funktioner

Det du bør overveje ved køb af en printer er hvor brugervenlig den skal være. Har du mod på at sætte dig ind i hvordan den skal fungere, eller skal det være et meget simpelt design? Flere og flere printere bliver også trådløse, hvilket betyder at du kan printe via nettet. Dette gør det også noget nemmere at printe. Nogle printere kan også klare det via mobilen, enten over wifi eller bluetooth. Så behøver du ikke engang at stå ved siden af printeren.

Har du mange billeder liggende på et hukommelseskort, kan du i nogle printere bare indsætte kortet, og printe direkte. Så sparer du bøvl med at overføre til computer først, og derefter printe.

Der er sågar kommet en mini trådløs printer til billeder. Her kan du printe billeder direkte fra en miniprinter i lommen. Det er smart.