Lego har historie i Billund

Lego har historie i Billund

Du har med garanti hørt om Lego før, og flertallet har også leget med de farverige legoklodser, hvor fantasiverdener dukker op og kun kreativiteten sætter grænser. Lego er populært i alle aldersgrupper, og der er også et stort udvalg af samlesæt til voksne, hvor fx kendte bygninger kan bygges i Lego ud fra en masse små klodser. Det kan tage lang tid, og derfor er det hobbyprojekter, mange vælger at kaste sig over.

På Lokaleaviser.dk kan du læse meget mere om Billunds historie, og hvordan både Legofabrikken og Legoland fletter sig ind som en del af historien, og som en grund for mange til at tage vejen forbi Billund.

 

Legofabrikken i Billund

 

Året før, i 1959, forærer Lego en park til Billund, hvor der er legeplads, sø, scene og kælkebane. Det skal være et samlingspunkt for børn og barnlige sjæle, der ønsker at have det sjovt.

 

Legofabrikken ligger i Billund og har en interessant historie. I begyndelsen blev der lavet trælegetøj på legofabrikken. I 1960 brænder fabrikken, og herefter skifter de spor og begynder at lave plastiklegetøj og udviklingen af de velkendte legoklodser. Man kan sige, at det dengang var held i uheld, at branden opstod, for i dag er Lego fortsat en kæmpe forretning verden over.

 

Populariteten tog også hurtigt fart, og i løbet af 1960’erne fik Lego stor succes med deres legoprodukter med plastiklegetøj. Hvert år besøgte flere tusinde fabrikken for at få stillet nysgerrigheden. Dette dannede grundlag for etableringen af Legoland.

 

Legoland er en oplevelse værd

 

Den sjove indtjening gjorde det muligt at ekspandere, og det gjorde Lego. I 1968 åbnede forlystelsesparken Legoland som en udvidelse til legofabrikkens popularitet, og det blev en kæmpe stor succes. Det første år var der over 600.000 besøgende, og populariteten også hér har gennem årene taget fart.

 

Det betyder, at der i dag er 8 Legoland-parker rundt omkring i verden, hvilket vidner om Legos popularitet i udlandet også. Sammenlagt besøger over 15 millioner legoparkerne hvert år.

 

Den lykkelige historie viser, at Billund som by kom ud af både situationen med en brændt fabrik samt fattigdom på daværende tidspunkt, og Legos stigende popularitet har hele tiden været med til at sikre, at besøgende udefra kom til byen.

 

Sådan har det set ud siden, og stadig er Legoland velbesøgt af både store og små, da du finder unikke oplevelser med Lego. I Legoland er der fx imponerende kæmpefigurer skabt af legoklodser, der vil imponere selv den største.

 

Så Lego er ikke bare en stor salgssucces i udlandet. Det er også et firma, som er fantastiske til at kombinere en god forretning med sjov glæde for kunderne. Og det er vel i virkeligheden alt, hvad man kan forlange af ens virksomhed.