Ting du bør have til din computer

Ting du bør have til din computer

Vi bruger meget af vores tid foran computeren, og der findes ting, der kan være med til at gøre din oplevelse ved computeren meget bedre. Din produktivitet afhænger også meget af, hvordan din oplevelse er. Indlægget her tager udgangspunkt i at du har en bærbar computer og helst med USB-C porte. Er dette ikke tilfældet, kan du sagtens læse med, men du skal bare erstatte USB-C med det, du har.

Docking station

Hvis vi skulle nævne en meget vigtig ting til din computer, så er det helt klart en docking station. Denne hjælper dig med at få ting klaret hurtigere og nemmere. Hvis du ikke ved, hvad en docking station er, så er det en ting der samler alle dine tilsluttede enheder (mus, tastatur, harddisk, skærme, oplader, osv.) til ét kabel. Du skal altså kun tilslutte din bærbare computer til ét kabel, og du er kørende med hvad der svarer til en stationær.

 

Det er også meget billigere at købe en docking station til sin bærbare computer end at skulle investere i en stationær computer. Mange bærbare har i dag computerkraft nok til at håndtere de fleste opgaver, de kan komme ud for. Har du specielle behov, så ved du nok allerede selv, om du skal have en bærbar eller en stationær.

 

Er du interesseret i at købe en docking station, kan du læse mere om docking stations. På siden finder du al information, du har brug for, før og efter du køber en docking station.

Trådløs mus og tastatur

De fleste har i dag trådløs mus og tastatur. Hvis du ikke allerede har, så bør du virkelig købe det. Det skyldes, at teknologien er moden nok til at der ikke er de helt store forsinkelser på i forhold til en kablet mus eller kablet tastatur. Det har nemlig tidligere været argumentet imod en tråløs mus eller tastatur.

 

Har du fulgt vores tidligere tip om at købe en docking station, så kan vi også fortælle dig, at hvis du har en trådløs mus og tastatur, bruger du kun én enkelt USB port på en docking station. Der er nemlig et begrænset antal, og du bør altid have én eller to porte frie til at tilslutte andre enheder.

Ekstern harddisk

En ekstern harddisk er egentlig bare et stort USB-stik med meget mere plads på. Fordelen ved at have en ekstern harddisk (eller ekstern SSD) er, at du kan bruge den til backups. Backups er ekstremt vigtige i dag, hvor vi har mange af vores ting i et digitalt format. Skulle uheldet være ude, så har du altid en kopi af dine data på din eksterne harddisk.

 

Forskellen på HDD (harddisk drive) og SSD (solid state drive) er, at førstnævnte har bevægelige dele og er en del langsommere.