Tvangsopløsning – vær OBS på dette som selskabsejer

Tvangsopløsning – vær OBS på dette som selskabsejer

Vil du gerne undgå tvangsopløsning, står du på randen til det, eller vil du gerne bare være helt sikker på, at du aldrig bliver tvangsopløst? Så læs med her, og find ud af, hvad du skal være OBS på som selskabsejer.

Hvad er en tvangsopløsning?

Er du også i tvivl om, hvad en tvangsopløsning er? En tvangsopløsning er når et selskab bliver tvunget til at lukke ned. Det stopper derfor rent juridisk med at eksistere. Der er kun selskaber som anpartsselskab, aktieselskaber og iværksætterselskaber, der kan blive tvunget til at ophøre.

Hvornår kan en det opstå?

Der kan være flere grunde til, at et selskab bliver tvangsopløst. Det kan f.eks. være, at et selskab ikke indleveret årsrapporten til tidsfristen. Det kan også være, et selskab har fejl i vedtægter eller ikke har indberettet de rigtige ejere.

Et selskab kan også have en pligt til at blive revideret, som de har ignoreret. Det er dog sjældent, at Erhvervsstyrelsen med det samme tvangsopløser et selskab. For det meste vil de få en tidsfrist, hvor indenfor de skal sørge for at rette op på de fejl, der er blevet begået.

Undgå det

Hvis du gerne vil undgå at blive tvangsopløst, så kan det være en god idé at have en revisor. En revisor kan hjælpe dig med at finde ud af, om du overholder alle regler inden for økonomien, f.eks. at du får indsendt din årsrapport til tiden.

Hvis du får en revisor til at hjælpe dig, så kan du godt være sikker på, at dit selskab ikke ender i tvangsopløsning.

Er du ved at blive tvangsopløst?

Det kan også være, at du allerede er blevet truet med at blive tvangsopløst. Hvis det er tilfældet, så har du nok en tidsfrist, du skal overholde, og hvor du skal sørge for at få dit selskab på rette vej igen. Det kan være svært selv at overskue, hvordan man skal rydde op i alt det, der er galt.

Det har en revisor heldigvis ikke svært ved, det er nemlig noget, de er vant til at skulle håndtere. Du har altså stadig mulighed for at redde dit selskab, hvis du anskaffer dig en revisor. Synes du, at økonomi er spændende? Så læs om økonomi på https://fm.dk/ og bliv lidt klogere på det hele.

Det kan være, du også bliver lidt klogere på, hvorfor din økonomi er kørt af sporet. Det er selvfølgelig også noget, revisoren kan hjælpe med at afklare.